Info

Yläkaupungin Yö

  • Seuraava Yläkaupungin Yö järjestetään 17.–19.5.2024 Jyväskylässä

  • Pääsymaksuton ja monitaiteinen kaupunkifestivaali

  • Ohjelman löydät Tapahtumat-sivulta.

  • Järjestetty vuodesta 1992

  • Yksi Suomen pitkäikäisimmistä ja suurimmista kaupunkifestivaaleista

  • Festivaalin infoteltta sijaitsee yliopiston pääkirjastorakennus Lähteen edustalla pe 17.5. klo 17–21 ja la 18.5. 17–22. Infoteltalla myynnissä myös festarituotteita! Festaria voi tukea maksamalla vapaaehtoisen 5 € -pääsymaksun yhdistyksen MobilePay-tilille #12344

  • Tule mukaan tiimiimme: vapaaehtoishaku Yötöihin <3

  • Veilä ehtii mukaan! Seminaarinkadun Festivaalitori lauantaina 18.5. & Toivolan Design Tori 17.-18.5.2024: toripaikkahakemus

  • Seuraa Yläkaupungin Yötä Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa. Ajankohtaiset linkit löytyvät kätevästi Yön Linktreestä.

Yläkaupungin Yö

Jyväskylän Yläkaupungin, Älylän ja Seminaarinmäen ympäristöissä vuosittain järjestettävä Yläkaupungin Yö on pääosin talkoovoimin toteutettava kaupunkifestivaali. Sen pääpäivä on kauttaaltaan pääsymaksuton. Tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen pääsevät osallistumaan mahdollisimman laajalti kaikki halukkaat.

Festivaalin monitaiteinen ohjelma on viime vuosina sisältänyt muun muassa tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa. Yläkaupungin Yössä on nähty jopa noin 200 esitystä 50 eri tapahtumapaikassa, ja toukokuussa kaupunkifestivaalissa on vieraillut vuosittain 30 000–50 000 kävijää. Yläkaupungin Yö tarjoaa näyteikkunan lukuisille eri taidemuotojen esiintyjille, ryhmille ja organisaatioille, elävöittäen kaupunkikulttuuria ja alueen taloutta.

Tapahtumaa järjestävän Yläkaupungin Yö ry:n tarkoituksena on ylläpitää ja tukea kulttuuritoimintaa sekä edistää eri kulttuuriorganisaatioiden yhteistyötä ja kansalaisten omaehtoista kulttuuriharrastusta. Yhdistys järjestää paljon tapahtumia ympäri vuoden, kuten Älylän Ehtoo -klubia, Lounaispuiston kesää sekä Yläkupungin katujuhlia. Yhdistys pyrkii toiminnallaan lähentämään erilaisia kulttuurin osa-alueita toisiinsa sekä uudistamaan ja kehittämään kansalaisten kulttuurikäsitystä.

Voit seurata Yläkaupungin Yötä verkkosivujemme lisäksi Facebookissa ja Instagramissa, missä tiedotamme tapahtumaan liittyvistä asioista ja jaamme myös kevyempää sisältöä.
Tsekkaa myös YouTubemme!

 

KPC Yläkaupungin Yössä 2022 Lounaispuiston 5 000 hengen ennätysyleisön edessä. Kuva: Video Kalliala.

Kuvassa Semmarit, eli Seminaarinmäen mieslaulajat, Jyväskylän yliopiston päärakennuksen edessä Yläkaupungin Yön 20-vuotisjuhlatapahtumassa vuonna 2012. Kuva Taru Norrena.

Kolmen keikan livetaltiointi ilokivestä keväältä 2021. Lavalla Asa & Band, KISSA & Slack Bird.

Are Yläkaupungin Yön Syksyssä 2020.