Lutakon tukikonsertti tuotti 7000 euroa – festivaalin hyväntekeväisyyskohteena Keski-Suomen Eläinsuojeluyhdistys

29.5.2024

Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry:n huhtikuussa järjestämä tukikonsertti tuotti Yläkaupungin Yö ry:lle yhteensä seitsemäntuhatta euroa. 27.4. jäjrjestetyssä tukikonsertissa

Are Lutakon tukikeikalla. Kuva: Elli Wessman

esiintyivät Are, Jukka Nousiainen trio, KISSA, Jay L sekä Näkymättömät.

– Jelmua ja Yläkaupungin Yötä yhdistää halu tuottaa juttuja mahdollisimman monelle ja mahdollisimman matalalla kynnyksellä, ja siksi halutaan tukea juuri Yötä. Tähän kaupunkiin tarvitaan lisää yhteisöllisyyttä, itse tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia, Jelmun toiminnanjohtaja Jonna Paananen kommentoi.

Jelmun lahjoittamat pääsylippu-, ravintola- ja narikkatuotot olivat reilut kuusituhatta euroa ja Yläkaupungin Yön tapahtuman tuotemyynnistä kertyi vajaa tuhat euroa.

– Jelmun tuen ansiosta toukokuun festivaalia ei lopulta tarvinnut tiivistää kovinkaan paljon. Erityisesti livekeikoista tulee kuluja tekniikan ja teknikkojen osalta, mutta tänä vuonna pystyimme tarjoamaan pääsymaksuttomia musiikkikeikkoja lopulta yli 150, Yläkaupungin Yön toiminnanjohtaja Marko Kainulainen kertoo.

Hyvää kiertämään

Viime syksystä lähtien tukea eri tahoilta saanut Yläkaupungin Yö haluaa laittaa hyvän kiertämään ja festivaalille valittiin ensimmäistä kertaa hyväntekeväisyyskohde. Kohteeksi valikoitui festarin kissa-teeman mukaisesti Keski-Suomen Eläinsuojeluyhdistys.

Yläkaupungin Yön verkkokaupassa on myynnissä kissateemaisia paitoja ensimmäisen vuoden 1992 Yläkaupungin Yön grafiikalla. Paitojen kaikki tuotot lahjoitetaan myöhemmin kesällä KSESY ry:lle. Teijän Keittiö osallistui hyväntekeväisyystalkoisiin ja lahjoitti festarin aikaan Alakulttuuritalo Kramsun kahvilamyynnit kissojen hyväksi.

– Ihmisten tuki ja Jelmun upea ele sai meidätkin miettimään voitaisiinko mekin omalta pieneltä osaltamme tukea jotain alueen tärkeää yhdistystä. Paitoja on myyty jo yli 40 ja myydään koko aika lisää. Saamme nelinumeroisen summan kasaan kissojen hyväksi, Kainulainen paljastaa.

Yläkaupungin Yön festivaalin palautelomake on vielä auki ja palautteen lisäksi yhdistys kerää tietoa tapahtuman talousvaikutuksista. Kyselyyn on jo vastannut lähes 400 kävijää.  Vastanneiden kesken arvotaan ensi viikolla festivaalin tuotepaketteja. Kyselyn tulokset julkaistaan myöhemmin.

FESTIVAALIN PALAUTE- /KYSELYLOMAKE

Artikkelin pääkuva: Elli Wessman